Saturday, 26 February 2011

tragis...hmpir di tabrak....

adoyai pe nak jd la aritu...gara-gara clz eden cmpai ptg hmpir kne tabrak ...tragis tul la.... ok cmni ctenye, clz toxico abes around 6pm...then dgn semngt waja(bkn proton waja ea) aku pn berlari g dptkan bas...mslhnye dgn penuh keazaman plak tue berlari gara2 nak duduk dlm bas...hahha akhirnye dpt juga aku jd juara tuk duduk dlm bas...yessss!! tp yg  jd alkisahnye, jem teruk gle tyme aku blik tue..(bese la KL la katekan)..ish3 kalo tyme jem2 truk ni kdng2 wat aku tepikir nk duk swak aje...no more jem..hehe tp tue cme angan2 sebab aku dlm bus tyme tue..bese la tyme waktu terdesak semua teringat..haha


 (lebih krg cmnie la jem tue..xgerak lngsung)

lpas sah 1jam lebeh dlm bas & xgerak2, mula la aku pikir jln nak blik cepat..perut pn dah krong krong....so kteorg pn mntak trun dr bas...tyme tue ujan renyai2...dlm kelam kabut trun dr bas tue, aku terlupa plak nak letak semua buku dlm beg....then org lain semua nak guna jejantas tp sebab aku nk uji ke'terer'an aku melintas jln jd aku pn lintas..hahha bygkan kete tgh laju2 so tuk elak kene lnggar, aku pn laju2 lintas...tp tyme tue ujan & selipar pn licin...adoyai mslh besar nk melintas...tyme tgh berusaha nak melintas, ttbe selipar aku tercabut n aku cbe pkai blik selipar sebab mls nk kaki ayam..tp  aku xsdar ttbe ade ambulance hmpir lnggar aku....pucat+lesi muka aku..errr menakutkan...tyme tue baru aku rasekan nyawa diujung tnduk.. pas dah lintas aku nangis sebab still takut..syukur xde ape2 tyme tue...mlm tue terus fmily ajak aku mkn kat chicken chop gara2 nak ilangkan trauma aku... gabby la penawar traumaku... pengajaran: kalo rase nak mati awl lintas la jln selaju yg mngkin..hehe
 camni la aku trauma tyme aritu..lpe nak amik gmbo sndiri..hehe

to be continued..

Thursday, 24 February 2011

rndu saye ea??

rindu saye ea...sukanye kalo ada org rndu kan...kalo rndu jew mcm2 yg dtg..hehe kalo la cmnie mmg tiap2 ari mintak org rndu...hehe bak kate lagu tue rndu setengah mati...tp xde la mati lg kan...tue semua perumpamaan aje...hiperbola la kate kan...nak dijadikan crita kat sini, kalo tak jumpa dalm seminggu jew dah rndu kan...gila bayang betul....hehe msti nak tahu kan aku rndu sapa?? actually aku rndukan shrek aku tue(nak cover nie..hehe)..hehe dah seminggu xjumpa dier...msti dier pun rndu aku kan..hihi dalam aku rndu org ade juga org rndu kat aku kan..hehe sampaikan edit gmbo...hehe  terharunye ~ pasni nak kasi rmai org windoo kat aku la..tp sapa la nak windoo kat aku kan..hehe kat bawah post nie ak letak kan gmbo yg kene edit tyme org windoo kat aku....hehe

 comel kan gmbo nie...sebenarnye org dalam gmbo tue bese2 aje..tp org yg amik gmbo nie n edit tue yg terer..tula, nama pn atok sbab 2 la terer amik gmba...kalo aku yg amik gmbo tue mmg xjd la gmbo tue... aku x artistik pun so xpndai bab2 cm gini... kalo dalam bab gmbo nie ak cme pndai bergmbo aje...hehe kakak aku yg tersyg aku tue ckp aku n shrek (gaby) tue fotogenik..yeke??cm xje...shrek tue betul la... hehhe
ni la gmbo yg aku amik...xde bakat kan berbnding atok..haha tgn xde ong...hahha anyway, gladly to introduce my lovely sista,chicken little aka diana...hehe pngajaran dari sini, marila beramai2 windoo antara satu sama len supya byk gmbo lg di edit..hehhe windooo pn windoo gak tp jgn sampai giler byg....kikiki jd jika awk windoo sye slalu la ingt sy pn windoo awk jgak (cehh jwang!) 

Tuesday, 22 February 2011

bf saye =)

actually juz want to share about my lil gabby... a cute guy that can seduce everyone..hehe love him so much...guy yg boleh buat my heart stop to  beat...huhuhu...... this guy know how to make everyone like him so much...buat muka mmg terer...xde org boleh lawan kowt... nak djadikan cerita camner boleh rapat ngn guy nie yela kteorg xpernah pn bersua muka...cme selalu ckp helo aje smpai kan ade girl nie naik rimas kowt...but tyme tue xleh tahan kalo xkaco diz guy sebab dier sgt2 menyenangkan hati...pada 2jun 2010, guy ni dah datang kat kl..OMG, skenye tyme tue....tp still xdpt jumpa ngn dier sebab tyme tue aku kat srawak...cesss...xsaba gle nak jmpa smpai kan nak berenang jew merentasi laut cina selatan (tp xtahu berenang pn..hehe)...so tgu pnya tungu 7 jun 2010 baru ak blik key ell tp prob plak menjelma...aku kene conjuctivitis plak..ado cmner nak jumpa kalo mata bengkak...dush...so aku tgu seminggu tuk betul2 bersua muka....afta i week im recovery from conjuntivitis (aduhai hepinye)...then, aku pn bejumpa ngan guy nie..tnpa segan silu aku terus pegang tgn guy ni n cium pipi dier...(aku wat xmalu aje tyme nie)...herm skrg nie guy nie dah bersama ngan aku lebih kurang 8 bulan... aku syg sgt guy nie...aku harap dier akan sehat sentiasa & xakan lupakan mami girl dier.... ACtually guy nie sebenarnye anak sedara aku (cite cm bf plak kan..hehe).... 
gabriel ezekiel raj, mami girl love you so much ! =)

 gambar tyme sebulan...mr harun hassan kononnye brad pitt yg tangkap...hehe

 lil gabby kene kepit 2 pmpuan cntik..tp yg pink tue lg comey..ahaha yg pmpuan baju putih tue mak shrek..haha

 mata bulat besar nie kecik2 dah pergi genting...haha

 me & lil bf...forever..

 gabby: cm kat oversea plak..msti mamy girl jelez..so nak wat muka cmey la bia semua jeles..haha

 malu la..=)

 gabby : weyh mau cali gado ka...wua cina nie..haha

 moral support to gabby mse dier sakit....

 si tgn besar..hehe cian kecik

 tido cam banney
gabby vs banney...agak2 sape menang??

mami girl amik gamba nie tp atok yg edit...collaboration  la katekan..hehe

p/s : Watak perempuan yg rimas tue sebenarnye kakak aku (mana tak rimasnye, aku asyik kaco dier tyme dier mengandung)haha
 

Monday, 21 February 2011

BuNga??KaTak??

y bunga n katak?? HEHE... actually saje jew letak nama cm nie since cam comel aje..hehe sbnrnye suka sgt dengar bnyi katak..kalau tak bleh tdo dgr katak knpem tdo...(so shweeett kan??haha) so tak yah la nak dodoi..hehe mybe sebab influence ngn citer putera katak kowt mase kecik2 dlu...mana x nye, berangan jd princess tp xjadi...mybe sebab xreti men chess kowt dlu tue yg xjd princess...hahaha okay, nape plak pilih bunga kan??bunga kan cantik so kalo bleh nak taip benda yg cantik  jela..(tp kalo bunga xcntik cmner plak?? renung2kan....)..hahaha lgpn dulu pernah gak berangan nak jd thumbelina (ala org kecik yg lahir dlm kelopak bunga tue)..tp xdpt plak so jd la bunga liesa..haha so tue jela kisah or history penubuhan nama blog nie...hehhe len kali smbung lg...hehehe

to be continued......

 konon2 nak jd cm nie tp xde la hitam cm princess tue..hehe

princess & frog but sheila & .....??hahhaha

im new.... =)

hye guys!
Actually i'm new here...i'm not good in writting since i really hate it..hehe but i manage to hv a blog because i juz want to have it!Lalaalaaa...so really dunno how to godek2 diz thing..OMG!buta IT..hahha Bayangkan (juz imagine!), since i still in secondary school even matrix i really didnt know how to on9... Hahaa so scared if cikgu ask me  to find the info from website!really terrible.. haha but now im quite good in internet but not really know about the IT..ermm i juz noe how to use it but didnt know the application.. hahhahahha..

oke thats all...nxt tyme myb i need to write more longer in my blog since i need to prepare for my thesis next semester...practice make perfect!=)(boleh caya ke??errmmm) hehe

(about diz photo juz want to show that i get diz pic from Mr.harunhassan..hehe GAMBATTE!)