Wednesday, 3 August 2011

Work hard, play hard…


Ellloooooo guys..entri kali nie sje dlambat2kan sebab nk tmbulkan kerinduan diri pada blog…skunk nie sebok benar la katekan mana taknye kene jd ckgu tuition tok adk tersayang….adk aku yg nak amik UPSR aku plak poning pale nye…aidesh…otak nie dah la beku terpaksa leburkan balik tuk ngajar..hahahaha oke la  entri kali ni bkn nak cte pasai adk pujaan Malaya aku tue tp nak cte pasal oliday kat penang… actually pi penang bkn suke2 pn tp nk tulun Dr.Hida siapkan projek dier…so dgn rela ati ak pi la… start pegi ari selasa naik van Ukm..tet tot tet tot(agak2 cmni ke bnyi kete??hahahha). sampai jew kat penang tue terus kene wat keje cuci sangkar.. bkn cuci sngkar burung tp sangkar nyamuk oke…

Keesokan nye dah strt keje..stiap sangkar kene ade 50 ekor nyamuk..kali nie bkn aedes tp nyamuk anopheles yg leh sebabkan demam malaria… test ni dnamakan sirim dmana kene masukkan dua belah tangan dekat dlm sangkar.. tgn kanan repellant n tgn kiri control tnpa repellant. ..anopheles ggt lg hebat dr aedes..kteorg siap menari2 dance on the floor kot..mmg berbekas truk tgn kteorg even smpai sekarang…tgn dah xcomey lg dah..aishh(dah kurg dah dowry)hahha… tiap2 ari kene wat benda sme selama 8jam.. (mesti  korg cuak kan sebab 8jam tue..hehe actually 3minit jew skali masuk..kalo 8jam tgn dlm sangkar mmg ak dah xde dah lg mengarut kat blog nie..hehe) =p   selain test tue kteorg pn kene wat test busher..busher nie kene wat bulat2 kat tgn pastu letak repellan dgn concentration berbeza pastu kasi nyamuk ggt 90 saat..nampak senang tp skt bai..haha

Pas blik keje jew mesti kteorg ade aktiviti..kak hanis jd tour guide ktorg..kak anis nie actually dah 5 tahun duk usm penang, so mmg dah giler expert la..tnpa gps kteorg dah berjaya pusing penang dalam seminggu..naseb bek la drebar Ukm tue sporting abs…tiap2 pg kak anis ajak kteorg g breakfast kat tmpat yg popular kat penang..mkan serabai, capati n macam2 lg..kalo mkn malam plak kteorg ciap g makan dkt pak hussin, mkn mee udang, makan ketam n mcm lg2..xsah kalo xbalik lebih dari kul 12malam…tiap2 ari lepas mkn malam mesti pi jalan..g hot market la, pi queensbay, pi ta krai n pusing2 batu feringgi.. ari sabtu plak mmg sakan kteorg jalan..awal2 kul 7 pagi dah kuar jalan pi bukit bendera..hari sabtu tue mcm pesta makan aje..ble kete benti,kteorg makan aje..makan briyani claypot la, ABC n laksa janggus… ciap pusing dekat durian farm..memang the best la jalan2 kat penang… mmg kteorg keje tp kteorg pn jalan gak baru la seimbang kan..hehehe tersgt enjoy ber’oliday’ dgn mila, murni, kak za, poy, abg drebar yg sporting n yg terpenting skali kak anis yg superb..even perkenalan ngan kak anis singkat aje tp kteorg enjoy..=)

Nikmati la hasil work hard n play hard..=)
mee udang kat gertak sanggul
ini la mee udang yg sedap tue..harga pn sedap..rm12 sepinggan tp berbaloi..
 ni kat kedai yg kat hot market dkt batu feringgi..ala2 uptown kalo kat kl..
 kat golden thai lg..tgk bnatang besar2..
dekat ta krai..shopping baju ala2 times square
dak2 hingusan ni la mngsa kne ggt ngn nyamuk anopheles

 kat bkt bndera wif kak za n mila..dua2 pink kan...
 ala2 kat oversea..hehe
 posing dgn tyra bank satu kepuasan..hehe
 yg baju putih tue tour guide kteorg..hehe
 ni la kteorg semua..yg ujung kiri abg drebar sporting... ujung kanan poy yg poyos.. so ade 2 jew laki yg jage kteorg sepanjang kat penang....
oke la ni ajela yg sempat upload gmbo..yg len semua kat fb..kalo rjin2 n curious nak tahu tgk la kat fb aku...hehe =) chill ya


To be continued…..