Saturday, 19 March 2011

Adoyai palace…


       Palace?? Castle ?? or wtever….  Dlu aku ade la berangan2 nak g tmpat nie..masa tyme tue lalu aje mse otw g umah auntie ak…but now ak dah ade chance dtg sebab course nite nt buat kat sini…so since aku ske berangan2, aku pn nk jd princess tyme tue (princess capuk..hahha)..so nak pkai cntik2 tp aku ade job mlm tue..nak tahu ape job aku??hehe secret la..nt aku kasi taw naaa… tema dinner kali nie “A walk into the secret garden where thousand miles of mystery begin”. Sdap kan tema nie..so memandangkan tema cmnie aku pn nak pkai sumting sweet…so everyting nt hopefully jd secret..hahha berbalik pada niat aku nk cte pasal palace nie, aku dtg palace ni dah msuk 3x tp cme sempat amik gamba tyme smlm aje..yela bru ade kmera la katekan..hahha so nk bg baby Nikon in action…actually tyme g palace nie aku xingt sgt jalan walau byk kali dah g..mne x nye mmg otak aku krg sikit ingt2 jalan nie..hehhe tp akhirnye aku bjaya tnjukkn jalan kat ina walau kteorg hampir tersesat..hoyea tue mnunjukn aku dah pro sikit pasal jln..tp pro g palace jela..hahhaha aku dtg kali nie dkt palace of the golden horses sebab nak sign agreement..hehe pasal agreement nie aku xnak la palace buat secret ngan aku so everything need to be black n white… first tyme kot sign agreement tuk event bsar2 cmnie…takut gle tyme sign..huhu  

      Then afta sign tue, ape lagi saat tuk gigam la..aku, rai n ina(bdak bek) pn g meratah stiap inci palace..en.jazil siap suh kteorg tngkap gmba byk2 lg (perli ka??hehhe) tp sbnarnye kterog tman ina g cari surau..tyme ina solat tue la, aku n rai sempat menyempat’er’ bg baby Nikon beraksi..hehhe mcm pose kteorg buat…tyme tue mmg malu tp tue smua donia…hahhaha amik picha smpi xingt apa2 dah..hahha afta pnat kuar kan peluh berposing, kteorg pn blik la around 6pm cmtue… neway, tyme kteorg g palace kali nie tpkse ponteng clz tp xde la pnteng sgt sb kasi tau dah kat lecturer tue…hehe bek kan kteorg??nak pnteng gtaw lecturer..hehe as a conclusion, kteorg dpt g palace ngn slamat n blik pn ngn slamat…

      Neway, palace mmg cntik n awesme..so nt aku nk kawen kat sini la( berangan pn jd la)..hehhe so sape yg xg dinner tue nt mmg rugi kowt…hehe oh ya td dah jnji nak kasitaw ape job aku tuK mlm dinner nt…actually ak kne bg speech jew…ssh kan job tue..hehe

Aksi2 baby nikon: 
 terer gle ina bwak smpi 100km/j

 dah start dah nk pose....

 ni la tmpat aku brangan nk kwen nt..haha

 kuda ni rabun..sb tue gmbo blurrr

 kuda kne hambat..xleh lari...hehe
en.jazil gtaw kde ni bleh bpusing...err???

 ni la agreement tue...bukti cinta ngn palace..

 gign pn msti senyum..hehhe sengeh aje..haha

 peace <''>

 knpem kat cermin ni rmai nk tngkap gmbo nt..hehe

 bulat nye mata den..

 terperangkap..secret behind da scene..hehe

 ceit xde keje tul..hee

 sakan naaa...tula penat sb bpose sgt..hehe

 ushhh hush....

 cmel gak..hehe

 nak intai org jap..terjah..

 tyme ni ilang arah..hehe 

 nyummy...

 luxurious enhancement
aku transform dlu b4 hotel..hee

 da beauty of palace..hehe

 kalo la aku bleh angkt kuda nie..knpem kaya..haha

sgt penat tyme nie..so skunk xtaw nak cte pe lg..nwy ni smua donia..hahhah so pngajaran arini , kne kumpul wet byk2 pastu kwen sini.... derrrrrr..hehhe
to be continued.....

Movie tyme


When I’m in ‘tension’ness, im trying to hang out or go anywhere…so dah lme we decided to watch movie…so nak support msia kteorg pn tgk cte merong…hahha cte tue best la gak coz 1st tyme msia wat cte cm gtu kan..nwy, da story line is okey but sometimes a bit slower…hehhe tyme tue mula la ilang arah..hahha but overall dat story awesome gak cz msia yg buat…go msia (ttbe smgt plak)..hehhe… tp afta movie nie, atok yg bek hti pn bsuara…

Atok : merong tue kan gila…so napa letak name merong…

Bdak cmel : aik sjak ble merong tue gila…. (tyme tue dah ragu2 pe atok nk tnye sbnarnye)

Atok : nama len merong kan gle..kalo kte nk pgil org tue cm gle2, so kte pngil merong kan..

Bdak cmel : hahahhahahaha (ktawa smpai teguling2)hahha

Nak tahu napa bdak cmel tue gelak??actually si atok tue nak gne word mereng n bkn merong…rpe2nye si atok dah knpius antara mereng n merong..hahha tp xpe la, bese ar tue dah tua kan atok..ahhahahaha.

So ni collection picha tuk entry nie… (picha nie amik tyme nak tgu masuk wayang..sempat lg kan??hehe)
1st tyme wat mke innocent cmnie...plik gakk

abstrak nye gmbo nie...atok mmg terer
ea tngkap picha even dgn baby nikon...

ko pehal..panas nie..hahha

euuuwwww... ske ckp ble org amik gmba..hehe

memtembamkan pipi..hehe

muke buruk sy wat..hehehe

smgt nie tgh merong..yg pasti bkn mereng..hehhe


so thats all tuk kali nie...
to be continued .... =)

Tuesday, 15 March 2011

saje jew nak upload..

credit to mr.harun hassan becoz u alwiz edit my picha...hehhe
luv da watch so much...hehe

Partner Nikon D300??


Dlm semak ade duri,
Kalo nak taw bace la lagi entry ni…. =)

Hye, saje jew nak mukadimah ngan pantun 2 kerat…hhahaha lama xbepantun kan…neway & bukan subway, nak citer cikit sape partner d300 nie… dah lame ati ni kepingin nk bli camera tp xbeli2 sebab takut bajet lari la katekan..bese ar nama pn student dah tue maseh lg utang ngn JPA so asyk terbatas jew hasrat nie..urhghhh… lame gak d3oo xde partner..so alone aje…sebab cian kan d300 xde partner so terpaksa ar cari calon tuk dier cepat2 b4 jd bujang melampau..(hehe padahal mmg nak bli kamera tuk diri sendiri…arghh tu semua donia).. 13 mac 2011 (ahad smlm), misi cari calon tuk d300 pn mula…so the story begin….

     Jalan2 ngan k.ekin tuk survey kamera kononye…bayangkan kteorg jln dr bukit nanas ke pavilion.. ni semua gara2 pakcik teksi tue…bayang kan setiap 10 saat=10sen…pastu kalo seminit  60 sen..pastu tambah jem lg so agak2 brape plak ek??sorie la ek xpndai matematik ni..bese ar tyme kecik2 dlu asyik men kawen2 n xplak cbe men jual2 brg..kalo x msti knpem A bab kira2 ni…tp tu bkn mslhnye…problem skunk ble pkcik tue salah gne kuase teksi (errr ade kew kuase teksi???) err..xkesah la tp yg penting byk untung pkcik tue…uish mana leh jd cmni..ni nama nye cekik esophagus..adoyai…

    Lepas jalan kat pavi, kteorg pn gerak g low yat…kteorg survey satu2 kamera kowt..then sampi kat kedai nie kteorg dah berkenan ngn kamera Samsung ST65..tyme tue harga rm399… siap 14.2 megapixels lg…so rase cm nak angkut jew tp takut plak wat salah pilihan…so kteorg kononnye nak blik piker dlu..tp yg klakarnye aku ngn k.ekin pergi kdai yg sama 3x kowt sebab nak knpem kan harga tue sampai nek bosan promoter cina tue..ciap pesan kat cina tue nak datang ari isnin so mntak dier jgn nek harga…hehe so skunk dah ade aim nak bli yg mne.. =)

    Tp masa pegi lagi skali tyme ari isnin ngn si atok, harga Samsung tue trus nek rm499..uish nek satus tue..plik tul ak…tyme tue trus gtaw promoter cina tue (bkn promoter ari ahd tue,org len) yg aku dah deal ngn promoter lg sorg tp promoter nie ttp gak xnak trunk an harga..dier kate xmungkin harga cmtue(uish kalo ikut hati mmg aku ggt cina tue..bleh plak kate cmtu..) donia! So aku pn terpaksa wat choice len..mula2 berkenan kat sony cybershot pastu xjd… ish ssh tul nak cari calon d300 nie kan..then ttbe ade satu model ni cam best jew, model yg jd milik aku skunk and partner d300…. REPRESENT, Nikon coolpix S2500! Dgn harga yg agak reasonable, n cntik design dier..hehe ni bukan donia!hahhaha

So ni antara koleksi picha yg amik dr camera nie..mungkin xsecangih ngn kamera len tp cukuplah tuk aku yg bkn takat buta IT tp buta kamera gak..hahhaha

 ini la partner D300...Huhu seksi kan..hehe

 ambik gmbo dr kotak eje..hehe




kedai nie aku dah masuk 5x...hahha



tyme byr jew muka rsw..ingat kan promoter cina tue nak blnje sebijik kmera.hhaha



oke senyum ea sebab kmera tgh in action..hehhe



giler excited ngn kamera nie..hehhe



penuh feel tue..muaxxx sebab sy ditemani..haha

uit tgh makan nie...jgn kaco la..hahha garang gler muka..hehe



oke dah xkesah kiri kanan..hahha makan.. donia semuanya! =)



as usual sempat pose lg kat blik..nak test nikon la kate kan..hehe



present besday aku pn pndai posing..lawan tauke nampak...msti bbnga pmberi
jam melihat jam ini..hehhe

okey tu jew la sesi picha2... actually ade gmba yg lg sweet tp bhya di tayangkan..hahaha

thats all..... =)
to be continued..


Monday, 7 March 2011

march is awesome....

what is da most interesting in diz month?? mybe i shuld elaborate more about diz month because im very love it..(maybe if i sit for da essay exam or karangan for diz topic definitely i will get A's for it hehehe) haiyaaaaaa...hehehe diz month a lots of events occur..dinner kolej la, dinner biomed la, quiz and the most interesting in this month iz my besday..hehe dah tua pn still nak celebrate..not too tua la cz hati masih berbunga...hehehe (sebab tue bungaliesa spya muda jew)hehe... okey sehari before my besday tue, i dh celebrate pn besday ngn cik misya saidi n cik skyla dweena kat karok...mcm2 lagu n gaya kteorg buat but lupa take pic sb buzy nyanyi..hehe then, i got sumtin from mr.atok for my besday present tp dah kne warned xbleh buka b4 12am..adoyai lambat nye tapi cam xcaye si bdak kasi adiah..hahaha unpredictable! mslhnye kasi adiah yg berbalut gne beg 'swatch' plak tue...knpem2 la taw ape isi dier..hahha then before 12 am, mami called me,nak wish ank kesygkan aka ank mnje dier kowt..hehe thx mami sb wish 30minit awal...pastu baru la mr.atok kol tuk wish...(ingtkan lupa sebab dier nie mmg pelupa tarikh..ble ingt rase terharu plak...tp dier ingt pn sebab gne reminder kat hp..haha)..then i got present oso from amy mia, anis n k.ekin n indrul..thx ea..thx jgak for secret recepi...mkn kek mlm tue even xdpt baskin robin tp dapat secret recepi..hoyea.....OMG, during my besday i nid to read toxico plak becuz i hv a quiz on friday...besday yg agak toxic jga coz kne baca..adoi....but i still hepi even xbleh tgk wayang..i still kan have dinner at intai-intai's restaurant....
even nampak ijau kat sini but i still look nice (haha puji diri sndiri kowt)...

then nak dijadikan cite mmg dapat adiah jam pn sebab jam lame dah rosak jd ade yg bek hati kasi kat sy...tp mybe motif kasi jam sebab xnak sy lambat2 tyme nak bersiap tuk kuar kowt...ni mmg cara halus nak tegur..hehe gurau ea si pemberi jam..hehe
ape lagi yang menarik dalam bulan mac nie sebenar nye dinner kolej masa 5 mac 2011 aritue...dinner tue buat dekat dewan centrum setiawangsa..tmpat tue boleh la tahan..but yg xbest nye mknan dier sebab xcukup..huhu... tyme tue duduk ngn member2..mula2 mr.atok nak kasi pnjam dslr dier tp pnye la blagak xmo amik konon nye bleh gne hp tp akhirnye tragis sguh ble hp anis abs bateri..haha menyesal kmudian xde gunanya...hahhah tp we still dapt amik pic gne kamer cik buruh..hahah tema dinner nie merah putih..ble semua pkai baju warna merah cm taun baru cina plak..hahahha nwy, mlm tue pkai cheongsam tp pnjam dr chicken little(my sista), so mlm tue cm amoi la cikit..hehe yg sonok nye i got mesej from si pemberi jam... sonok gak bce tp plik sebab xpnah2 dier puji...hahha xleh gtw ape content msj tue cz private n confidential..hehehehe... semlman tue kteorg gigam aje..hehhe pnat pas blik dr dinner...

menyorok kat belakang anis sebab malu selendang terkoyak..hahahha

 kami la keluarga..potret kononnye...

merah nye kteorg...hehe


me & skyla dwena..tp nape ade syu kat blkg tue..hehe

dak plaza vs ktsn..mne cun??hehhe

kteorg dara plg laku kowt..hehe sebab tue merah..haha

disaat aku sengal..haha

kononnye comel..hehhe

ish2 macam2 rupa dibuat..anak sapa la nie....

aku & senior..haha

pembuli tegar jaksa dlu...mawi..haha

ni la name nye kempunan nak dslr so mcm2 pose..hahha

ahad tue plak,6mac aku celebrate ngn family plak..hehhe pe lg best dapat mkn kat pizza..tp tyme pizza tue nyanyi n bwak kek tuk aku,aku plak malu...hehhe so aku pn wat strategi guna gabby..hehe konon2nye gabby nye besday..so skunk ni gabby owe mamy girl nye besday lagi 50%..so tyme besday gabby plak kte sambut sama lg..hehhe
pizza cheezy larva..nyummm

my besday cake...22 yrs old..cam xcaye aje..hehe

my gabby so excited wif da cake..daaaa..haha

gabby sing besday song to mami girl (gabby xpaham ape la yg jd tyme tue)haha

hahah ciap la korg..kasi abes pnye..hahah

xtahu la besday sape sbnarnye...besday kakak dier or adk dier??hahha

muka gabby agak pelik ngn perangai mami girl..haha

before celebrate kat pizza..dkt dataran..hehe

da most cutest driver....hehe

okey la tue jela cite menarik dlm mac nie...love da march becuz it's my besday...so skunk kena fokus kat study cz final dah around corner..then dinner biomed pn xlame lagi..makin byk kerja need to be settle down..hope everything will be okey....actually nak letak more pic but still nid to do sumting...hehe 

as usual to be continued....