Tuesday, 15 March 2011

Partner Nikon D300??


Dlm semak ade duri,
Kalo nak taw bace la lagi entry ni…. =)

Hye, saje jew nak mukadimah ngan pantun 2 kerat…hhahaha lama xbepantun kan…neway & bukan subway, nak citer cikit sape partner d300 nie… dah lame ati ni kepingin nk bli camera tp xbeli2 sebab takut bajet lari la katekan..bese ar nama pn student dah tue maseh lg utang ngn JPA so asyk terbatas jew hasrat nie..urhghhh… lame gak d3oo xde partner..so alone aje…sebab cian kan d300 xde partner so terpaksa ar cari calon tuk dier cepat2 b4 jd bujang melampau..(hehe padahal mmg nak bli kamera tuk diri sendiri…arghh tu semua donia).. 13 mac 2011 (ahad smlm), misi cari calon tuk d300 pn mula…so the story begin….

     Jalan2 ngan k.ekin tuk survey kamera kononye…bayangkan kteorg jln dr bukit nanas ke pavilion.. ni semua gara2 pakcik teksi tue…bayang kan setiap 10 saat=10sen…pastu kalo seminit  60 sen..pastu tambah jem lg so agak2 brape plak ek??sorie la ek xpndai matematik ni..bese ar tyme kecik2 dlu asyik men kawen2 n xplak cbe men jual2 brg..kalo x msti knpem A bab kira2 ni…tp tu bkn mslhnye…problem skunk ble pkcik tue salah gne kuase teksi (errr ade kew kuase teksi???) err..xkesah la tp yg penting byk untung pkcik tue…uish mana leh jd cmni..ni nama nye cekik esophagus..adoyai…

    Lepas jalan kat pavi, kteorg pn gerak g low yat…kteorg survey satu2 kamera kowt..then sampi kat kedai nie kteorg dah berkenan ngn kamera Samsung ST65..tyme tue harga rm399… siap 14.2 megapixels lg…so rase cm nak angkut jew tp takut plak wat salah pilihan…so kteorg kononnye nak blik piker dlu..tp yg klakarnye aku ngn k.ekin pergi kdai yg sama 3x kowt sebab nak knpem kan harga tue sampai nek bosan promoter cina tue..ciap pesan kat cina tue nak datang ari isnin so mntak dier jgn nek harga…hehe so skunk dah ade aim nak bli yg mne.. =)

    Tp masa pegi lagi skali tyme ari isnin ngn si atok, harga Samsung tue trus nek rm499..uish nek satus tue..plik tul ak…tyme tue trus gtaw promoter cina tue (bkn promoter ari ahd tue,org len) yg aku dah deal ngn promoter lg sorg tp promoter nie ttp gak xnak trunk an harga..dier kate xmungkin harga cmtue(uish kalo ikut hati mmg aku ggt cina tue..bleh plak kate cmtu..) donia! So aku pn terpaksa wat choice len..mula2 berkenan kat sony cybershot pastu xjd… ish ssh tul nak cari calon d300 nie kan..then ttbe ade satu model ni cam best jew, model yg jd milik aku skunk and partner d300…. REPRESENT, Nikon coolpix S2500! Dgn harga yg agak reasonable, n cntik design dier..hehe ni bukan donia!hahhaha

So ni antara koleksi picha yg amik dr camera nie..mungkin xsecangih ngn kamera len tp cukuplah tuk aku yg bkn takat buta IT tp buta kamera gak..hahhaha

 ini la partner D300...Huhu seksi kan..hehe

 ambik gmbo dr kotak eje..hehe




kedai nie aku dah masuk 5x...hahha



tyme byr jew muka rsw..ingat kan promoter cina tue nak blnje sebijik kmera.hhaha



oke senyum ea sebab kmera tgh in action..hehhe



giler excited ngn kamera nie..hehhe



penuh feel tue..muaxxx sebab sy ditemani..haha

uit tgh makan nie...jgn kaco la..hahha garang gler muka..hehe



oke dah xkesah kiri kanan..hahha makan.. donia semuanya! =)



as usual sempat pose lg kat blik..nak test nikon la kate kan..hehe



present besday aku pn pndai posing..lawan tauke nampak...msti bbnga pmberi
jam melihat jam ini..hehhe

okey tu jew la sesi picha2... actually ade gmba yg lg sweet tp bhya di tayangkan..hahaha

thats all..... =)
to be continued..


No comments:

Post a Comment