Friday, 30 September 2011

KAKIKU ANCUS =(

 tgk la biru tue..nie baru 3hari bekerja...juz imagine la 10 ari bekerja...

 ni almost 3 weeks yg lepas..skrg lagi tripple mipple biru...ngeeee.

WAAaaaaa..alangkah sedeynye ble kuku kaki dah xmcm dlu.... orang tgk msti ingt pkai qutex..adoyaoooiiiii mslh kerajaan tul la... gara2 keje kat watson 10 ari dah jd cmni...kalo keje setahun ntah2 dah xde kaki.... =( oke la nak habaq cikit nape lagu ni jadi kat kaki nie..... mse tyme raye aritu menggatai sungguh nak keje..tapak kaki n semua tapak kat badan nie la gatai sgt nak cari duit...punya la bersungguh keje tp haprak pn tarak...cume dapat kuku kaki rosak gara2 pakai kasut bertutup..skrg dah tanggung akibatnya.... kaki ku biru bgaikan cte khurafat yg antu tue(setiap mayat ade ceritanya..hehe) ..gaji pn campai skrg xdpt lg..myb watson nak cimpan dlu kowt gaji tue..sem baru dah strt..sebuk bkn men sebab taun nie aku kan dah jd big seniorita..taun akhirla katekan tp still xtinggi2 lagi..haha, so buzy ke sana ke sini wat keje....tp ble kuku kaki jadi cmnie semua terbatas... pakweku yg berbaju putih ckp kaki dah bengkak, darah dah beku dah hemosiderin dah..myb kuku akn dcabut...ermmmmm ni yg ssh...dah la nak msuk lab...ape la nk jdi...kerna duit, bdn binasa........

nt sy tunjukkan kaki sekarang ea.....
to be continued.....

Wednesday, 3 August 2011

Work hard, play hard…


Ellloooooo guys..entri kali nie sje dlambat2kan sebab nk tmbulkan kerinduan diri pada blog…skunk nie sebok benar la katekan mana taknye kene jd ckgu tuition tok adk tersayang….adk aku yg nak amik UPSR aku plak poning pale nye…aidesh…otak nie dah la beku terpaksa leburkan balik tuk ngajar..hahahaha oke la  entri kali ni bkn nak cte pasai adk pujaan Malaya aku tue tp nak cte pasal oliday kat penang… actually pi penang bkn suke2 pn tp nk tulun Dr.Hida siapkan projek dier…so dgn rela ati ak pi la… start pegi ari selasa naik van Ukm..tet tot tet tot(agak2 cmni ke bnyi kete??hahahha). sampai jew kat penang tue terus kene wat keje cuci sangkar.. bkn cuci sngkar burung tp sangkar nyamuk oke…

Keesokan nye dah strt keje..stiap sangkar kene ade 50 ekor nyamuk..kali nie bkn aedes tp nyamuk anopheles yg leh sebabkan demam malaria… test ni dnamakan sirim dmana kene masukkan dua belah tangan dekat dlm sangkar.. tgn kanan repellant n tgn kiri control tnpa repellant. ..anopheles ggt lg hebat dr aedes..kteorg siap menari2 dance on the floor kot..mmg berbekas truk tgn kteorg even smpai sekarang…tgn dah xcomey lg dah..aishh(dah kurg dah dowry)hahha… tiap2 ari kene wat benda sme selama 8jam.. (mesti  korg cuak kan sebab 8jam tue..hehe actually 3minit jew skali masuk..kalo 8jam tgn dlm sangkar mmg ak dah xde dah lg mengarut kat blog nie..hehe) =p   selain test tue kteorg pn kene wat test busher..busher nie kene wat bulat2 kat tgn pastu letak repellan dgn concentration berbeza pastu kasi nyamuk ggt 90 saat..nampak senang tp skt bai..haha

Pas blik keje jew mesti kteorg ade aktiviti..kak hanis jd tour guide ktorg..kak anis nie actually dah 5 tahun duk usm penang, so mmg dah giler expert la..tnpa gps kteorg dah berjaya pusing penang dalam seminggu..naseb bek la drebar Ukm tue sporting abs…tiap2 pg kak anis ajak kteorg g breakfast kat tmpat yg popular kat penang..mkan serabai, capati n macam2 lg..kalo mkn malam plak kteorg ciap g makan dkt pak hussin, mkn mee udang, makan ketam n mcm lg2..xsah kalo xbalik lebih dari kul 12malam…tiap2 ari lepas mkn malam mesti pi jalan..g hot market la, pi queensbay, pi ta krai n pusing2 batu feringgi.. ari sabtu plak mmg sakan kteorg jalan..awal2 kul 7 pagi dah kuar jalan pi bukit bendera..hari sabtu tue mcm pesta makan aje..ble kete benti,kteorg makan aje..makan briyani claypot la, ABC n laksa janggus… ciap pusing dekat durian farm..memang the best la jalan2 kat penang… mmg kteorg keje tp kteorg pn jalan gak baru la seimbang kan..hehehe tersgt enjoy ber’oliday’ dgn mila, murni, kak za, poy, abg drebar yg sporting n yg terpenting skali kak anis yg superb..even perkenalan ngan kak anis singkat aje tp kteorg enjoy..=)

Nikmati la hasil work hard n play hard..=)
mee udang kat gertak sanggul
ini la mee udang yg sedap tue..harga pn sedap..rm12 sepinggan tp berbaloi..
 ni kat kedai yg kat hot market dkt batu feringgi..ala2 uptown kalo kat kl..
 kat golden thai lg..tgk bnatang besar2..
dekat ta krai..shopping baju ala2 times square
dak2 hingusan ni la mngsa kne ggt ngn nyamuk anopheles

 kat bkt bndera wif kak za n mila..dua2 pink kan...
 ala2 kat oversea..hehe
 posing dgn tyra bank satu kepuasan..hehe
 yg baju putih tue tour guide kteorg..hehe
 ni la kteorg semua..yg ujung kiri abg drebar sporting... ujung kanan poy yg poyos.. so ade 2 jew laki yg jage kteorg sepanjang kat penang....
oke la ni ajela yg sempat upload gmbo..yg len semua kat fb..kalo rjin2 n curious nak tahu tgk la kat fb aku...hehe =) chill ya


To be continued…..

Thursday, 14 July 2011

Mai ceq mai…pi kedah!



Hai blogger n follower..dah lame mnyepi kan..dah strt x aktif ngn blog nie bese la busy ngan LI a.k.a praktikal. So nk ubat kerinduan kat blog nie, ceq nak habaq pasai trip ceq pi kulim kedah tue… ceq pi Kedah bkn suka2 tp pasai keje la kena pi.. konon2nye outstation la..org len praktikal xde outstation, ceq ni ade plak outstation nye..msti hangpa semua kata best kan?? Mmg best pun pi kedah tp kalau tanye pasal praktikal ceq, ceq jawab lg best(tgn kat bahu,mata di atas =p).
Pi kedah ni x lame mane pn…3hari 2malam ja…senin pegi, pg rabu dah blik. ceq menginap kat umah lecturer ceq kat kulim, kedah..umah dr.Hida..yg best nya pi sana sebab tgk dusun buah..boleh terbeliak biji mata tgk buah byk sgt..aishhhhh telan smua knpem sakit perut. Buah durian,rambutan, manggis,cempedak,jambu semua ada…buah getah pn ade(dr pokok getah)..hahhaha.. mak lecturer pn baik and byk celotehnya…bila dgr makcik tue berceloteh teringat kat mami yg spesies mcm tue jugak..haha 

Ceq pi sana sebab kena tlg lecturer and dak master wat ujian repellant kat nyamuk…so jd la mngse kena gigit nyamuk..slamat la ceq jd treatment n bukan control kalo x abes la kaki ceq yg konon nye licin nie…so test tue wat kat kebun getah n wat sebanyak 3kali..kul 6pagi strt cmpai 8pagi, then wat lg kul 6ptg cmpai 8mlm…tp mase malam 1st tue kteorg strt lambat ckit kul 7mlm cmpai 9malam…aish takut tue mmg takut tp pe leh wat kena kuatkan gak tahap kepoweran berani nie… ade la bdak2 dtg kaco..buat sore antu la, buat anjing menyalak la, slamat la ceq jiwa kental…tgk nyamuk guna torchlight aje, dgr sore pelik wat xendah aje…xpenah dbuat ceq duduk kat kebun getah malam2…pengalaman yg xmngkin ceq lupakan..walaupun rase sebal ngn nyamuk sebab  dier inject sakit sgt gara2 probosis(jarum) tue tajam sgt, ceq saba jela..huhu…

Rabu tue balik, makcik bagi berguni2 buah tuk ole2…aish mmg kalo tgk rase xcukup jew van kteorg tue tp dsebabkan kepakaran Dr.Hida semua dapat di sumbat, 1guni daun kaduk,2guni rambutan, almost 10 biji durian, beg kteorg lg..mmg byk…bygkan dlm van tue mcm2 bau tp tahan jela demi perut..hahha yg xleh tahan nye, kteorg sempat singgah kat USM, Pulau Pinang.. sempat tgk paranormal aktiviti kat USM n wat photoshot..Haha..kul 1petang baru kteorg balik KL…smpai kl kul 5.30 cmtue..mmg best pi kedah teringat plak zaman matrik kat changlun…huisssshhh abs dah keseronokan mgu nie……. Tgu plak entry seterusnya, ceq nak cte pasai ovitrap kat kuchai lame n keramat..nantikan….

Antara yg dpt ceq lakarkan;

 antara art yg ceq sempat amik
excited nak pi kedah
durian oo durian..feveret


ni la keje test repellant nyamuk
sempat plak posing tyme wat keje
glass of the eye...


kucing nie berlagak comey..asyik ikiut aku g wat keje aje...


smntara tgu dr.hida meeting
cheese...
ttbe manje plak...
mimiz mengancam..
kuat x ceq??


thatz all ya..dah xde pe nak cte..yg len ceq smpan kat hempedu ati..hehhe


to be continued....

Saturday, 7 May 2011

Mamiku NYAWAKU….


Ibu??mama??mami??umi??inay??indai?? smua nye adalah pngilan anak pd org yg plg berharga dlm idup smua org..sempena ngn ari ibu ni entri khas tuk mami2 sekalian especially my mom… mami segalanye dalam idup..tnpa mami sape la kitekan…my mom, sedam unggin is very special for me.. mami slalu aje jge anak dier 3 org yg byk karenah ni..msti mami serabut ngn ank2 dier yg nakai2 nie..hehhe ingt lg tyme kecik2 dlu slalu aje buat hal…slalu amik duit tabung gara2 nak bli eskrem..hahha truk btul perangai…ni pasal sb tergoda ngn bunyi “eskrem,eskrem”..hahha even smpi skunk still tergoda lg tp dah xgne duit tabung tp gne duit JPA plak..haha

Ingt lg tyme form 5 kne skit gnjil…xbleh bgn sndiri..even nak mkn pn org kne suapkan…tyme tue rase cm gelap jew dunia tp slamat ade mami yg sntiase disisi…mami slalu bg semngt tyme sakit tue malahan mami sgup mask mknan fvret tiap2 ari spya ade slera mkn…skit pn jd x skit ble ade sentuhan mami….biar la org kate aku mnje tp x salah mnje dgn mami tersayang… skunk dah besar tp mami msh disisi mmberi smgt waktu blaja…kalo stp kali nk exam msti ade mkanan antar dkt hostel…euww msti kate manje kan..hahha xkesah la jnji mskn mami tue umpama berkat n semgt waktu tgh payah tyme exam..mami sgup tlg anak nye kmas brg tyme kne kosongkan blik dkt hostel sb mami taw anak dier ni kalo mngemas amik mse berjam2 lmenye.. bia la org nak kate ape..sb tue mmg perangai mamiku..hahha so sempena ngn ari mami sedunia , ade puisi khas dr sorg anak untuk maminya….

Mami kasih mu ibarat air yg mgalir,
Kasih yg tdk pernah behenti,
Mami, aku tdk peduli sjauh tgi mane pelajranmu,
Aku tdk peduli sjauh mane kekayaan mu..
Tp aku peduli sejauh mana kasihmu…

Mami, terima kasih diatas pengorbanan mu..
Stiap kali aku bersedih kau meminjam kan bahumu,
Malahan kau mengesat air mataku stiap kali jatuh…
Siang mlm kau sntiasa mendoakan kesejahteraan anakmu..
Terima kasih mami..

Mami,
Aku sntiasa merindui belaian mu,
Tak kira dimana aku berada, ibuku adalah mamiku
Tiada sesiapa dpt mngnti posisi mu..
Kerna kau lebih mengertiku,
Kerna kau lebih mengetahui siapa ku,
Kerna kau sntiasa menyayangiku…

Mami, kau lah teman terbaik buatku..
Kau sntiasa ingin mnjadi pendengar setiaku
Walau kau tdk tahu ape yg berlaku
Tp aku tahu gerak hatimu kuat untk mengetahui masalahku..

Terima kasih Tuhan kerna kau telah memberi dia kepadaku…..
Akan ku jagai mami ku slagi hayat dikandung bdn,
Itulah kasih seorg ank pada ibunya…
dan kasih seorg ibu pd anaknya...

ASHITERU MAMI!
From us, kakak,girl n boy

My mom is da best..cayang mami... =) 

nie la my mami..my heart n my soul...
my guidance...


Friday, 6 May 2011

Holiday is release duit~

Uishhhh…bersarang dah blog nie…byk tul habuk…gara2 dah lame dah xupdate..maklumla bz gler… skunk nie dah bleh bnafas ckit sebab episode 3rd year dah abs…syukur~… so skunk nie cuti sem..4 bulan tue cutie…so blurrr skjap sb xtaw nak wat ape..aishhhh…. tp cuti2 pn kne praktikal gak…nxt week strt…ntah2 bsarang blik blog nie..heehehe

So nak cter pasal holiday nie mmg sonok…tp kadang2 tyme oliday la abs duit…konon nye release tensen tp sbnarnye release duit..hehhe so tyme labour day aritu g oliday ngn family kat Malacca.. sonok mmg sonok sb tyme nie btul2 release tensen n bkn release kan duit sb smua org support…alngkah indah nye..hehe tp tyme oliday kali nie xde g mne2 sgt..bese ar ade pro n cons..pro sb ade org blnje tp cons nye kaki tcedera tyme oliday…tula donia sgt!hahha… g oliday kali ni xsempat jalan2 tp sempat mkn aje..mcm pesta mknan aje..smua bnda bedal..xingt dah diet2 nie…smua masuk aje..cme tolak kayu n batu aje..haha rse smua jenis cendol..cendol durian la, kacang la, pulut la n mcm2 lg…pastu mkn eskrem plik2..ehehe..tp yg xbest nye tyme ari ke2 ujan lebat gle..so xleh jalan2 jauh..ermmm….ape2 pn mmg best g oliday lpas dah pnat tseksa waktu exam…so, I really need vacation.~but kesan oliday tue aku msh terhinjut2 lg bjalan gara2 tcedera..hahha tula akbtnye xdgr ckp =)


Gambo2 tyme mngila kat mlka =)

eppy jew bab jalan2

 ala2 nk jd ct..haha

 adk beradik....

 mananti~

 family~

 argghh.release dah~

 si kecik gabby~

 my soul dance~

 msin fotostat~

 pas tcedera kaki msh tsnyum lg sb dpt nek beca...haha

 sempat lg tue!

 aishhh...cover cun nie...

sbnarnye byk lg gmbo tp nt2 la yea.. to be continued

Saturday, 19 March 2011

Adoyai palace…


       Palace?? Castle ?? or wtever….  Dlu aku ade la berangan2 nak g tmpat nie..masa tyme tue lalu aje mse otw g umah auntie ak…but now ak dah ade chance dtg sebab course nite nt buat kat sini…so since aku ske berangan2, aku pn nk jd princess tyme tue (princess capuk..hahha)..so nak pkai cntik2 tp aku ade job mlm tue..nak tahu ape job aku??hehe secret la..nt aku kasi taw naaa… tema dinner kali nie “A walk into the secret garden where thousand miles of mystery begin”. Sdap kan tema nie..so memandangkan tema cmnie aku pn nak pkai sumting sweet…so everyting nt hopefully jd secret..hahha berbalik pada niat aku nk cte pasal palace nie, aku dtg palace ni dah msuk 3x tp cme sempat amik gamba tyme smlm aje..yela bru ade kmera la katekan..hahha so nk bg baby Nikon in action…actually tyme g palace nie aku xingt sgt jalan walau byk kali dah g..mne x nye mmg otak aku krg sikit ingt2 jalan nie..hehhe tp akhirnye aku bjaya tnjukkn jalan kat ina walau kteorg hampir tersesat..hoyea tue mnunjukn aku dah pro sikit pasal jln..tp pro g palace jela..hahhaha aku dtg kali nie dkt palace of the golden horses sebab nak sign agreement..hehe pasal agreement nie aku xnak la palace buat secret ngan aku so everything need to be black n white… first tyme kot sign agreement tuk event bsar2 cmnie…takut gle tyme sign..huhu  

      Then afta sign tue, ape lagi saat tuk gigam la..aku, rai n ina(bdak bek) pn g meratah stiap inci palace..en.jazil siap suh kteorg tngkap gmba byk2 lg (perli ka??hehhe) tp sbnarnye kterog tman ina g cari surau..tyme ina solat tue la, aku n rai sempat menyempat’er’ bg baby Nikon beraksi..hehhe mcm pose kteorg buat…tyme tue mmg malu tp tue smua donia…hahhaha amik picha smpi xingt apa2 dah..hahha afta pnat kuar kan peluh berposing, kteorg pn blik la around 6pm cmtue… neway, tyme kteorg g palace kali nie tpkse ponteng clz tp xde la pnteng sgt sb kasi tau dah kat lecturer tue…hehe bek kan kteorg??nak pnteng gtaw lecturer..hehe as a conclusion, kteorg dpt g palace ngn slamat n blik pn ngn slamat…

      Neway, palace mmg cntik n awesme..so nt aku nk kawen kat sini la( berangan pn jd la)..hehhe so sape yg xg dinner tue nt mmg rugi kowt…hehe oh ya td dah jnji nak kasitaw ape job aku tuK mlm dinner nt…actually ak kne bg speech jew…ssh kan job tue..hehe

Aksi2 baby nikon: 
 terer gle ina bwak smpi 100km/j

 dah start dah nk pose....

 ni la tmpat aku brangan nk kwen nt..haha

 kuda ni rabun..sb tue gmbo blurrr

 kuda kne hambat..xleh lari...hehe
en.jazil gtaw kde ni bleh bpusing...err???

 ni la agreement tue...bukti cinta ngn palace..

 gign pn msti senyum..hehhe sengeh aje..haha

 peace <''>

 knpem kat cermin ni rmai nk tngkap gmbo nt..hehe

 bulat nye mata den..

 terperangkap..secret behind da scene..hehe

 ceit xde keje tul..hee

 sakan naaa...tula penat sb bpose sgt..hehe

 ushhh hush....

 cmel gak..hehe

 nak intai org jap..terjah..

 tyme ni ilang arah..hehe 

 nyummy...

 luxurious enhancement
aku transform dlu b4 hotel..hee

 da beauty of palace..hehe

 kalo la aku bleh angkt kuda nie..knpem kaya..haha

sgt penat tyme nie..so skunk xtaw nak cte pe lg..nwy ni smua donia..hahhah so pngajaran arini , kne kumpul wet byk2 pastu kwen sini.... derrrrrr..hehhe
to be continued.....