Thursday, 14 July 2011

Mai ceq mai…pi kedah!



Hai blogger n follower..dah lame mnyepi kan..dah strt x aktif ngn blog nie bese la busy ngan LI a.k.a praktikal. So nk ubat kerinduan kat blog nie, ceq nak habaq pasai trip ceq pi kulim kedah tue… ceq pi Kedah bkn suka2 tp pasai keje la kena pi.. konon2nye outstation la..org len praktikal xde outstation, ceq ni ade plak outstation nye..msti hangpa semua kata best kan?? Mmg best pun pi kedah tp kalau tanye pasal praktikal ceq, ceq jawab lg best(tgn kat bahu,mata di atas =p).
Pi kedah ni x lame mane pn…3hari 2malam ja…senin pegi, pg rabu dah blik. ceq menginap kat umah lecturer ceq kat kulim, kedah..umah dr.Hida..yg best nya pi sana sebab tgk dusun buah..boleh terbeliak biji mata tgk buah byk sgt..aishhhhh telan smua knpem sakit perut. Buah durian,rambutan, manggis,cempedak,jambu semua ada…buah getah pn ade(dr pokok getah)..hahhaha.. mak lecturer pn baik and byk celotehnya…bila dgr makcik tue berceloteh teringat kat mami yg spesies mcm tue jugak..haha 

Ceq pi sana sebab kena tlg lecturer and dak master wat ujian repellant kat nyamuk…so jd la mngse kena gigit nyamuk..slamat la ceq jd treatment n bukan control kalo x abes la kaki ceq yg konon nye licin nie…so test tue wat kat kebun getah n wat sebanyak 3kali..kul 6pagi strt cmpai 8pagi, then wat lg kul 6ptg cmpai 8mlm…tp mase malam 1st tue kteorg strt lambat ckit kul 7mlm cmpai 9malam…aish takut tue mmg takut tp pe leh wat kena kuatkan gak tahap kepoweran berani nie… ade la bdak2 dtg kaco..buat sore antu la, buat anjing menyalak la, slamat la ceq jiwa kental…tgk nyamuk guna torchlight aje, dgr sore pelik wat xendah aje…xpenah dbuat ceq duduk kat kebun getah malam2…pengalaman yg xmngkin ceq lupakan..walaupun rase sebal ngn nyamuk sebab  dier inject sakit sgt gara2 probosis(jarum) tue tajam sgt, ceq saba jela..huhu…

Rabu tue balik, makcik bagi berguni2 buah tuk ole2…aish mmg kalo tgk rase xcukup jew van kteorg tue tp dsebabkan kepakaran Dr.Hida semua dapat di sumbat, 1guni daun kaduk,2guni rambutan, almost 10 biji durian, beg kteorg lg..mmg byk…bygkan dlm van tue mcm2 bau tp tahan jela demi perut..hahha yg xleh tahan nye, kteorg sempat singgah kat USM, Pulau Pinang.. sempat tgk paranormal aktiviti kat USM n wat photoshot..Haha..kul 1petang baru kteorg balik KL…smpai kl kul 5.30 cmtue..mmg best pi kedah teringat plak zaman matrik kat changlun…huisssshhh abs dah keseronokan mgu nie……. Tgu plak entry seterusnya, ceq nak cte pasai ovitrap kat kuchai lame n keramat..nantikan….

Antara yg dpt ceq lakarkan;

 antara art yg ceq sempat amik
excited nak pi kedah
durian oo durian..feveret


ni la keje test repellant nyamuk
sempat plak posing tyme wat keje
glass of the eye...


kucing nie berlagak comey..asyik ikiut aku g wat keje aje...


smntara tgu dr.hida meeting
cheese...
ttbe manje plak...
mimiz mengancam..
kuat x ceq??


thatz all ya..dah xde pe nak cte..yg len ceq smpan kat hempedu ati..hehhe


to be continued....

2 comments:

  1. amboi2 nak simpan2 kat hempedu hati plak dah aih...ce cite ce cite pnjg2 sket..alang2 updet belog:P

    ReplyDelete
  2. hahaha...tu la pasal xlarat nak update..hehehe...yg len kne cte face to face..hehe

    ReplyDelete